Banner
Banner
Banner
Home Marokko Projecten El Hajeb Project
Engels
Banner
El Hajeb Project PDF Afdrukken E-mailadres

AlfabetiseringIn 2007 werd een begin gemaakt met de voorbereidingen voor een project in de provincie El Hajeb. Enkele statistische gegevens voor de twee districten waar Agrinas werkt in El Hajeb:

  • Rond 40% van de bevolking leeft onder de armoedegrens;
  • ruim 60% van de mannen en 80% van de vrouwen is analfabeet;
  • minder dan 70% van de jeugd tussen de 6 en11 gaan naar school.

Het projectdoel is om per jaar de inwoners van twee tot drie dorpsgemeenschappen te versterken om verantwoordelijke en efficiënte actoren te worden in hun eigen ontwikkeling, om sociaal georganiseerd te worden en gelinkt aan bestaande ontwikkelingsprogramma's.

Het project is zo ontworpen dat elk gekozen dorp 2 jaar deel neemt. In het eerste jaar wordt de nadruk gelegd op eenvoudige training op het gebied van ontwikkelingsprincipes, leren lezen en schrijven, gezondheidsvoorlichting voor vrouwen en training op het gebied van landbouw voor de mannen.

Gedurende het tweede jaar ligt de nadruk meer op het op poten zetten en/of de versterking van ontwikkelingsassociaties in de dorpen en het helpen van de lokale bevolking bij het vinden van nieuwe activiteiten om de inkomens te verhogen. Het doel is dat het dorp zelf in staat zal zijn om aan het einde van de periode van twee jaar hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen als gevolg van de geboden trainingen en van de lokale associatie die gevestigd en/of versterkt is.


Dit programma duurt drie jaar (2008-2010) en wordt gezamenlijk gefinancierd door:GHNI

Le Rucher

 

Morocco11.png

© 2019 Agrinas