Banner
Banner
Home Indonesia Fishery Project Articles Website Holland-Helps
Dutch
Banner
Website Holland-Helps PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2007 01:00
No translation available

Betere boten voor de vissers van West-Timor

Betere boten

Grote boten varen sneller, kunnen verder de zee op en vangen dus meer vis. Als je niet zo’n grote boot hebt, heb je het zwaar op West-Timor. Dat ondervinden de arme vissers daar aan den lijve. In wankele houten bootjes zonder buitenboordmotor proberen zij het hoofd boven water te houden en genoeg te verdienen voor hun gezin.

Vele Timorezen moeten leven van minder dan een dollar per dag, de absolute armoedegrens van de VN. De visserij in West Timor en de eilanden daaromheen is in handen van scheepseigenaren die van andere provincies komen. Ook vissen er steeds meer grote schepen uit Jakarta en Surabaya.
De Timorezen zelf hebben te weinig kennis en materieel om duurzame visvangst te ontwikkelen en dat terwijl de visserij enorme mogelijkheden biedt vanwege de grote rijkdom aan vis.

Agrinas-Indonesia richt zich in Timor op de arme en minder ontwikkelde bevolking in de provincie door hen te ondersteunen op het gebied van kleine kredieten en het opzetten van kleine zakelijke ondernemingen in de landbouw en visserij.

EO-Metterdaad voert deze maand actie voor de vissers van West-Timor. Om zo het plan van Agrinas te verwezenlijken: een botenbouwschool waar de vissers en een aantal weesjongeren zelf een boot leren bouwen.

Helpt u mee? Stort dan uw bijdrage op giro 300300 t.n.v. St. EO-Metterdaad te Hilversum ovv. ‘Botenbouw Timor’.

Uitzendingen in Nederland Helpt TV op 5, 12, 19 en 26 april, 17.00 uur Nederland 2. Herhalingen in Nederland Zingt op Zondag.

Bron: Website EO Metterdaad

 

Indonesia1.png

© 2022 Agrinas